Click this

Wednesday, March 7, 2012

Everyone’s favourite.


Padahal faveret sendiri tapi nak claim everyone punya jugak lah konon. In this my entire life, I have one prinsip yang macam tak tahu la bagi impak positif atau negative. But when it comes to food, I am willingly to spend berapa banyak duit pun tak kesah, janji sedap dan memuaskan hati dan perut. Dipendekkan cerita, I love foods and I love to eat. 

So, memanglah kalau setiap petang segmen gambar gambar makanan akan menjadi segmen feveret. Waktu petang merupakan waktu lapar saya. Sekian. J


Express soup, The Mines.

The spaghetti was just okay. Nothing special tapi soup in bread dia memang something different. The bread is the bowl, the bowl is the bread. How cool is that?


So cheezy. Pizza Hut, Jusco Taman Equine.

Orang Malaysia kalau tak kenal Pizza Hut tu memang tipu lah kot. Kan? So far, my favourite is cheese-baked meatball. Cheese is absolutely my best friend evah!


Secret Resipe, Jusco Ipoh.

Dalam banyakbanyak secret recipe, Tom Yam Kung kat Jusco Ipoh ni memang paling terbaik. One of my favourite. Ouh, lasagna jugak. 

Kenny Roger Roaster, The Mines.

Orang kata muffin dia paling terbaik. Tapi muffin mak saya baked lagi terbaik.
Just so you know. Hakhakhak.

Secret Recipe, The Mines.

What else kalau tak lain tak bukan the winner for the best cake will be theirs. Cheesecake cheesecake cheesecake cheesecake. Craving!

Chicken Hartz, Sunway Piramid.

 They serve all you can eat american buffet. RM 30 per head. Sunway piramid punya branch not that awesome macam kat tempat lain. You know, try this but not at Sunway. Try dekat Times Square. Tutti fruitty is not included.

Tony Roma's, Mid Valley.

So far, Tony Roma's is the best among the best. Service first class. Presentation amazing! Rasa yang sukar digambarkan ecceeh. Cuba dulu baru tau. Biskut tip top, walaupun ia hanya sekadar biskut served with a hearty and flavorful soup. The spaghetti tu paling amazing.

D' Arab Cafe, Seksyen 7 Shah Alam.

Sesekali tukar selera makan makanan arab apa ada hal kan. Penggemar daging kambing? No? Ayam pun boleh. Boleh bagi 4 bintang kat rasa dia. :)  I love the dessert. 

Johnny's, Jusco Ipoh.
I am a steamboat lover. Just nice. Instead of Johnny's, Seoul Garden lagi daebak kan. sebab ada grilled segala. Lapar lapar lapar!


Chilli's, KLCC.
Mahal, tapi puas. Big portion untuk selera besar. Kalau tak habis, boleh tapau balik sambil buat muka tak malu. Tapi percaya lah si kurus ni mampu habiskan 1 pinggan dengan jayanya. Hikshiks.


Nando's, Mid Valley.
Peri peri chicken? Mintak mild sudah, nanti pedas sangat pun tak termakan. 


Domino's pizza, KFC, Subway, Waffle @ RASA Alamanda

Sushi, Krushers. Just Yummeh!

Handmade oreo cheese cake, Honey cornflakes.


 Look at my handmade oreo cheesecake. Yes, tu bukan cheesecake secret recipe you all. Tak payah nak buat muka tak percaya sangat. Haha. Have I ever told you that dulu masa kecik kecik I pernah bercita cita nak jadi wartawan segmen makan makan? Now you know that. 



3 comments:

NADIN | NABILAMAHAYUDDIN said...

tak percaya pada mulanyeee.. tapiiiiiii melihat pada gambar2 makanan nih,percayaaa :P

Wahhhhh sedap... lapar lapar lapar!!!

Shyra. said...

tak pecaye ape ye cik bila?

NADIN | NABILAMAHAYUDDIN said...

tak pecaya kak shyra niii sebenarnyee kuat makann :P