Click this

Monday, July 11, 2011

Tough stuff

Assalamualaikum.

It is true when they said life ain't easy. Love ain't easy. Friendship ain't easy. 
When we have it, it is not easy to hold it.

Walau berapa lama usia hidup kita, persahabatan kita, cinta kita still kita tidak akan tahu what is next.
Everything will change.
Allah knows better.

Benar bahawasanya manusia bisa berubah kerana cinta.
Benar bahawasanya manusia bisa berubah kerana persekitarannya.
Kerana egoisnya.
Kerana nasihatnya.
Kerana apa saja.

Tapi yang sakitnya kerana manusia berubah kerana tidak bisa terima apa yang benar.
Yang mana dia menolak kebenaran dan tutupi hatinya rapat.
Hingga membuat dia berubah dari dia yang dulunya.

Everybody's changing.
And no one stays the same.
And I don't feel the same.

Sungguh la aku akan hadapi itu semua dengan cara ku sendiri kawan.

9 comments:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

chill weyh, dugaan nih..bersabar lah :)

Shyra. said...

yeah! thanx fee.

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

welkem shyra :D

anony said...

baik siraaa.....

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

Hey hey! What's up dear? Chill up okay? People do change. Stay strong. :)

Shyra. said...

@anony baik!!

Shyra. said...

@ika stay strong enough ni dear. sampai malas nak layan da. hahaha.

Infinity Love said...

ermmm suka ayat kak shyra.. nanti leh kongsikan kat blog bila ehh ehh..hehe

Innallah ma'ana.. siapa yang diuji, mesti ada something yang spesial Allah nak bagi kat kita..

sabar ehh.. :D

Shyra. said...

@bila: boleh je. sila kan. thanx ye bila comel :)