Click this

Wednesday, June 15, 2011

Let's be grateful dear degree students

Assalamualaikum.
Hello pretty boys and handsome girls sekalian. Degree students, are you having a nice holiday with remaining 3 months to celebrate? Atau ada yang mencemuh tak puas hati dapat cuti 4 bulan sebab cuti lama sangat sampai bosan nak mati. Tired of waiting for a new semester. Nah! Tolong lah bersyukur.


Kalau takde cuti mengeluh, cuti pendek komenkomen, cuti panjang nak memaki pulak. Dear guys, takde keje lain ke yang korang boleh buat selain daripada punya perasaan tidak puas hati. Let's see, untuk 4 bulan boleh dapat gaji ribanriban bagi yang tengah kerja part time. Untuk 4 bulan dah boleh buat banyak ibadat yang dulunya masa study kata tak cukup masa nak beribadat sunat segala. Ceyh. Alasan. Lagi, senaraikan je macammacam boleh buat.


Entri ni untuk ingat memperingati satu sama lain. Buangbuang lah sifat yang kurang bersyukur tu dan enjoy la apa yang telah diberikan. Cuti tu kan seronok. :) Macammacam benda berfaedah boleh dibuat. Tapi tipu la kalau kata tak rindu dekat life kampus. Biasalah, bila tengah belajar rasa nak cuti, bila dah cuti rindu nak belajar pulak. It is normal. So, dengan bersyukur jelah caranya untuk kita lebih bahagia meniti masa akan datang. 




Oh yes. Saya rindu untuk berexperiment walaupun selalunya dalam lab saya akan menjadi seorang yang blur. Eyh apa kena buat. Eyh hentam jelah. And at last experiment tak menjadi and I will come out with this sentence lorh nama pun experiment, normal lah kalau tak jadi. Yang jadi tu yang tak normal. Abaikan saya. Scientist in training semua jumpa sem depan okay bersama junior baru. 

4 comments:

Nur Syafiqah Md Takiyudin said...

Agreed! :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

hahaha..yup ! betul-betul, same goes to me, sape kate tak rendu kampus, amat rendu kot, hahaha, suka wat hal dlm lab, terkebil2 nak wat ape, btw..i'm do nothing at home, but i'm very hepy bout this long holiday, yeah! rest sepuas2nya lah kan, goyang-goyang kaki. :D

Shyra. said...

Ikataki: thankyou.

Shyra. said...

Feeza: Haha. samela goyang kaki jugak. bersyukur pe dapat goyang kaki kat umah. t kat u mane leh wat cenggini kan. lol