Click this

Saturday, April 9, 2011

Saturday and extra-curricular activity

Salam and happy Saturday to all!

Straight to the point to the topic written above.
Okay guys, for those school leavers.

Pernah tak rasa macam eyh ingatkan dah habis sekolah takde dah kokurikulum. Tapi jangkauan korang tu meleset jauh. Kalau dulu kena bagi komitmen dekat aktiviti kokurikulum sebab nak masuk universiti punya pasal sekali dah masuk universiti tetap nak kena amek kokurikulum jugak. Apa kes?

Bhahaha. Yes, dulu saya punyalah sucikan hati niat tulus murni join kokurikulum so that nanti senanglah dapat masuk universiti. Lepastu masuk matrikulasi pulak, sekali lagi sucikan hati niat tulus murni join kokurikulum dengan ikhlas dengan sebab yang sama nak masuk universiti jugak. Memandangkan persaingan lagi sengit kan, tambah pulak budak matriks ni ramai otak geliga. Yang ni boleh la dimaafkan sebab punya satu tujuan nak masuk universiti.

Tapi tapi sekarang dah masuk universiti masih lagi kena ambil kokurikulum 2 kredit. Weyh ape cer. Dulu cakap kokurikulum ni syarat untuk masuk universiti je tapi sekarang dah masuk universiti nape ade lagi kejadah ni semua.Tension. -.-''

Kan. Kan dah tensiontension disitu. Kalau dari sekolah dulu awalawal cakap yang kokurikulum ni memang kena ambil sampai korang kerja kan senang. Takdelah letak harapan yang tinggi untuk hidup aman tanpa komitmen lain di hari sabtu yang indah ini.

Tetap rasa macam budak sekolah bila hari Sabtu kena attend kokurikulum. Sangat kelakar.Bhahaha.


Okay, itu cerita dulu. Cerita sebelum 2 April 2011. Cerita sekarang dah lain. Sebab cerita sekarang dah tak macam budak sekolah. Dah rasa macam pelajar universiti. Seronok! Bangga! So, from now onwards I will have a freeeeee Saturday. Ah! heaven!

Kokurikulum saya dah cukup 2 kredit. Saya akan nikmati 3 tahun tanpa gangguan (except for college activities for sure) dan punya weekend yang tenang. So, ni gambar kokurikulum terakhir saya.












See, sangat seronok kan? Well, sebenarnya kokurikulum tak lah seteruk yang disangka. Kalau dapat fikir positif dan join aktiviti dengan gumbiranya, mesti hasilnya tak menghampakan. Gambar saya takde sebab I am the photographer plus ajk untuk aktiviti sukaneka ini.  (:

Guys, miss you all already! Tapi happy sangat sebab dah habis kokurikulum!





PeeAss: Sukaneka aktiviti di petang hari.Malamnya pula kami ada Dinner baksis. 
Stay tune!

2 comments:

IzudeanIzed said...

sabar je lah weyh..hahaha erm,baksis kali ni memang the best lah..!

Shyra. said...

aku tawu. ko pown sgt suka ngan baksis ko kan. heheheh