Click this

Thursday, May 24, 2012

Madness bring you this.

Tekak sakit. Serve me right. Aku jerit satu floor bagi satu floor tahu. Tak puas hati dengan seorang, semua orang punya telinga jadi mangsa. Well, aku ingat dia tak dengar or pretend tak dengar. But then naik pulak status dekat FB. Sesuai lah dengan sikap kanakkanak, papehal up status dekat FB. Sorry, aku tak layan facebook. Just so you know, benda ni pun aku tahu dari orang. No time for facebook la beb untuk orang yang busy.

Well, ada pulak masa nak update status dekat facebook. Kata banyak sangat assignment nak hantar minggu depan. Tiga weyh assignment dia. Banyak. Course susah pulak tu kan. Amik Sains Perhutanan kan susah. Susah weyh, sebab kalau nak amik course ni lepasan matriks kena dapat 4.00. Kan? Eyh. Dia kan lepasan Diploma. Lagi susah sebab banyak subject dia drop bila masuk degree. Pergh susah sangat!

Memang tak tanding dengan aku. Aku amik Biology je. Bukan Perhutanan. Bukan amik Medic. Bio je pun. Setakat pasal belajar tentang tumbuh-tumbuhan, haiwan, petik jari je lah. Study last minit je. Assignment lagi lah takde. Budak Bio mana ade assignment. Lecturer tak bagi lah assignment. 100% on final paper. Perhutanan yang belajar pasal pokok tu banyak weyh assignment dorang. Ada field trip lagi. BUSY!


That is what madness brings me.


Jadi, itu hasil tulisan hati yang tengah membara. The truth inside. Sarcasm. Everything yang negative semua aku spill. Sekarang, sebagai seorang yang waras lemme tell you something. Bukan kau sorang je yang busy. Everyone in this floor busy. The third year busy dengan Final year project for next semester. Aku busy jadi budak biology. Roomate aku busy jadi budak Maths, dengan Bakti Siswa. What makes you so special then?

Now, want me to compare your 3 assignment dengan mine?  






That is mine. My work for 2 weeks. Sebelum kita semua melangkah ke alam hibernating. Hibernate sebab study week kan. More than 10 dear. More than 10! This is what I remember lah. Tak tahulah kalau ade penambahan sebab sometimes terlepas pandang. Dan uruskan budak floor yang bermasalah. Lagi satu kerja. Fiuhh.


Want me to compare more? I am your senior eventhough you are much older than me. As a first year, work load kau tak sama dengan work load aku. Kau belajar pasal hutan. Majorly in HUTAN. But me, hutan belajar, pokok belajar,animal belajar. Animals are difficult! Damn difficult dear. Too much things. Physiology dia lagilah. Aku kena amek 3 subjek Chemistry. Subjek Physics lagi. What makes you so special then?


4 comments:

kura said...

amboih. menggila nya kau sira. sabar lah luuu. layan layan kpop bg hati cool sikit. hehehh

Shyra. said...

haruslah!!ahahaha.skt aku dgn org yg selfish ni weyh!

Wan Ahmad Izudean said...

mencabar weyh!
sila gigihkan diri anda ya.

good luck :)

Shyra. said...

Lagi mencabar bile kena handle budak yang macam ni. Grrr.