Click this

Thursday, July 28, 2011

Malaysia vs Singapura


Assalamualaikum peminatpeminat bola sepak tempatan sekalian!


Memanglah, bila Singapore menang hari tu maka hari ni defender dia kawal striker kita jelah. Easy. Jangan bagi kita attack. Macam main Netball. Jaga orang. Memang kesian lah tengok Safee Sali kena control macam tu sekali. Dah la Safee sali loner je. Takde back up! Nampak tak? Nampak tak? Ahh kesian sangat. Tapi nasib 1 gol lepas!!!


Defender kita tak jaga orang sangat. Maka senang lah dorang masuk kat kawasan penalti. Attack attack attack. Perghhh. Buat berdebar je. Tu hah penyokong Malaysia yang datang seawal pukul 6 petang pukul 7 petang nak pergi Stadium, solat entah kemana, terus terdiam tengok sang harimau kena kawal ketat dengan sang singa. Yang solat tu takpe. Bhahahaha.


Khairul Fahmi haruslah diberi pujian. Tengok macam mana tangan dia macam ada magnet tarik bola tu? Memang memang memang buat saya terharu. Huuu. Harus lah terharu, kalau nak tengok keeper yang before this. Hoshh! Kalau ingat pun buat sakit hati je. Khairul fahmi, you are the man of the match tonight!


Singapore haruslah buat drama telenovela. Dorang dah selesa dengan kemenangan lepas. Malaysia nak jealous pun takde guna. Dah kita kalah before this. Kalau kita berada di tempat Singapore pun, mungkin macammacam jenis drama pula kita buat kan. Tapi memang benci lah tengok drama dekat atas padang bola! Producer Indonesia boleh la lepas ni ambil manamana player Singapore untuk dibawa berlakon sinetron.


Peminat Malaysia? Ahhh orang tengok bola, ada jugak yang nak mainmain laser. Boleh pulak kan. Memalukan. Memalukan negara. Kalau menang takpe jugak. Sampai 90 ribu peminat datang, takkan nak saksi kan kekalahan pulak kan. Ha! Emosi sudah.




Hero malaya. Boleh?


Tapi nasiblah. Malaysia dah kalah. Memang yang datang menonton tu untuk tengok Malaysia kalah. Rezeki takde. Singapore yang kecik tu boleh kalahkan Malaysia. Tapi betul lah. Awal awal semangat bukan main, sekali Allah nak tunjuk. Maka, terpempan lah kita. Yes. Kita kalah. Apa apa pun, Malaysia boleh. Apa pun boleh. Rezeki je yang takde. Mana nak dapat rezeki? Senang, doa je senjatanya. 


Kita kira hebat lah main tak pakai pemain import. Pure made in Malaysia. Yes, itu saya bangga.
Malaysia main mati matian hari ni. Tak macam di Singapore hari tuh.
Tahniah Malaysia!!!
Sekian,

Kita kembali ke seri pentas.


PeeAss: Kalau lah K. Rajagopal turunkan player yang hebat masa di Singapore hari tuh. 

8 comments:

kura said...

Fuh. dah mcm pemberita astro awani. berapa ni dibayar? haha..

Ala. dah nk kalah. nak buat cam nerrr.. tp ok lah kan, walupun si kfc tu dah bermcm bergosip. prestasi dia terbaik. tp tp pehal weh org malaysia men lejer2 ni? adeihh..

(td aku tgk bola ok) haha

Shyra. said...

berrrrr. kau on9 saje. kat mane weyh??? hahaha. aku kalau emosi, dah macam wartawan je cakap. hebat tak??

sakit hati je tengok bola. aq dari dulu kalau tengok bola boleh buat sakit jantung! grrr...

Fee Hafeezah ketuk keyboard said...

MALAYSIA kalah bermaruah..mereka sgt hebat shyra! :D

Shyra. said...

that is so true fee!especially kfcm!

Support our local team!

qinairaulfa. said...

boleh kena serangan jantung sebab tengok bola semalam. -.-!

tapi Malaysia memang the best lah! heee ^^

kura said...

oh yeke? klu mcm tu. mesti best kan masa kau emosi2 kau buat keje matrik research. komfom setel 50 org sehari! haha..

haa. so. pastu.. oleh yg demikian. tak payah la tgk bola.. apadahal. hahaha

Shyra. said...

@upa tau takpe. love m'sia!

Shyra. said...

@kura sehari mana larat sehari 50. kau berrr...

alah! aku semangat lah kalau m'sia. harus tengok!