Click this

Friday, March 18, 2011

Kolej Matrikulasi Perak

Done with my lab report at 3.30 am. Oke itu gigih namanya bila buat lab report sampai pagi. Okay never mind, lets proceed to my new post while listening to The Other Side - Bruno Mars ft. Cee Lo Green.


Dan lagu Maybe by Sick Puppies telah menggantikan lagu The Other Side  :)


Result SPM akan keluar tak lama lagi buat saya teringat duludulu beberapa tahun yang lepas tu. Okay, confirm lepas ni SPM leavers pening kepala nak pilih IPTA atau Matriks kan? Just like me a long time a go. Walaupun dah buat research siap minta consultation lagi dekat orang lain tetap susah nak buat keputusan. Especially yang dapat asasi dan matriks. Urghh!

My advice is just make a good choice okay! Do not let others influence your decision. If you think that, that 'one' is the best, then go for it!

Kesimpulannya adalah saya sayang KOLEJ MATRIKULASI PERAK. Tanya je lah matrics leavers, confirm dorang akan cakap life dekat matriks sangat best. Betul tak tipu. Okay guys, lambakan gambar akan bermula sekarang. Serious banyak gambar. Siap sedia!



The entrance. Thanks to Maya and Pia as models. :)  Bhahaha.


Bangunan kuning tu kolej bebudak lelaki. I do adore that white stairs. Tak pernah naik  ):


The inside look of college. Kolej lelaki okayh! Tak payah nak cari 'apeape' kat ampaian tuh!


Ni kolej pompuan. Tapi bahagian tepi tempat lepaklepak mainmain.


3 Kolej untuk cik perempuan!


Tasik dekat masjid yang mempunyai pelbagai jenis kehidupan air. Boleh memancing ikan lagi.


KMPk's colosseum.


Tenis court, bilik peperiksaan, lecture hall, admin building, astaka, padang, masjid and.... bicycle?


Dataran dan bangunan akademik.


Laboratory.


Lecture hall.


Sekitar lecture hall.


Cafetaria


Anjung siswa.


The inside look of Anjung siswa. Not the boys but the place okayh!


The best Bistro ever!


Beli tiket nak balik kampung?


Yeah. KMPk ada lift. Please ignore those girls pretty please.


Nampak tak gigihnya saya tidur pukul 4.30 pagi untuk post ini? Gigihnya perempuan ni upload gambar yang tak terkira banyak tu. Tak kan takde rasa nak masuk matriks kot? 

One more time, do not let others influence your decision. Hahahaha!

PeeAss : Enjoy selecting!
Matrikulasi!
Haha!

Post related to Matriculation: Click hereVideo


8 comments:

Shehdikimi-'A'! said...

tq vvmuch...
nanti tolon wat utk kms leh tak...??

Fida said...

woww ! tetibe bkobar-kobar nak masuk sane ! haha.. time kasih.. ^_^

Shyra. said...

fida: bagus2! berkobar tu penting!! hehe

shahierra said...

hehehe..akak mcm taw2 ja sya tgh pning nk plih..matriks/asasi..haha..
sya da soalan nk tnya nie..
mcm mna cara pembelajarannya??

dignityz said...

omg...life kt matrik/kmpk sngt bez eventhough jadual sngt padat..im batch 2010/2011

nuR azL!n said...

sokong ngn komen ats nie...kmpk terbaik ahhh....jadual padat,,bdn penat tp still blh ase enjoy n ad kamanisannya.....:)

balkis said...

saya dapat sini .. :)

Anonymous said...

matrikulasi perak ada paksa pakai tudung tak?